Hot news

Δρ Σοφία Καρούτζου, Κλινική Ψυχολόγος

Sophia PicΠεριοχή
Μαρούσι
Τηλ. Επικοινωνίας
693 6187326 & 213 0260317
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
H Δρ Σοφία Καρούτζου είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου της Μεγ Βρετανίας (University of East London) όπου και αποφοίτησε το 2004 με πλήρη υποτροφία.

Έχει εκτεταμένη κλινική εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας σε θέματα που αφορούν έφηβους, ενήλικες και οικογένειες. Έχει εργασθεί σε εξωτερικά ιατρεία, κλειστά τμήματα νοσοκομείων, ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, κοινοτικές και εξειδικευμένες δομές (πχ κλειστό τμήμα διαταραχών πρόσληψης τροφής). Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα όπως κατάθλιψη, χρόνιο άγχος, φοβίες και διαπροσωπικές δυσκολίες. Επίσης, ασχολείται ενεργά με ζητήματα που αφορούν γυναίκες όπως διαταραχές λήψης τροφής, επιλόχεια κατάθλιψη, θέματα υπογονιμότητας και χρόνιες σωματικές παθήσεις. Η διδακτορική της διατριβή εκπονήθηκε στο θέμα που αφορούσε γυναίκες και την ανάκαμψη από ψυχογενή ανορεξία. Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού διδακτορικού εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) και αργότερα σε διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως την Αφηγηματική Θεραπεία (Narrative Therapy) και Κινητοποιητική Συνέντευξη (Motivational Interviewing).

Τα τελευταία χρόνια η Δρ Σοφία Καρούτζου ζει στην Αθήνα και ασκεί ιδιωτική πρακτική στα βόρεια προάστια παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Συνεργάζεται με γονείς/φροντιστές ατόμων με σοβαρά ψυχιατρικά νοσήματα για ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση διαγνωστικών εργαλείων για την αξιολόγηση νοητικού δυναμικού και μαθησιακών δυσκολιών, όπως WPPSY (3-7ετών), WISC-IV (6-16 ετών), WAIS-IV (16-90 ετών), καθώς και για δυσκολίες που αφορούν τη μνήμη- Wechsler Memory Scale (16-90 ετών).

Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου όπου παρείχε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε δημότες και συμμετείχε σε ομιλίες που άπτονται θεμάτων ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Στα πλαίσια συνεργασίας με τον Οργανισμό Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ασχολήθηκε με τη συγγραφή Οδηγού Στήριξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων (βλ. Καρούτζου, Σ. & Ζαφειροπούλου, Νικόλ. (2008). Επιμ. Ελένη Γιαννακοπούλου. Οδηγός Στήριξης Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων: ΑΜΕΑ, Χρήστες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Μετανάστες, Αρχηγοί Μονογονεικών Οικογενειών. Αθήνα: Εκδόσεις Καυκάς.

Η Δρ Σοφία Καρούτζου έχει επάρκεια στην κλινική εποπτεία σε φοιτητές/σπουδαστές ψυχολογίας και σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Clinical Psychology Doctoral Courses in North London). Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα για τον συντονισμό σεμιναρίων ψυχολογίας. Ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης. Βρίσκεται σε συστηματική επαφή με Κλινικό Ψυχολόγο/Ψυχαναλυτή Παιδιών και Εφήβων στο Βόρειο Λονδίνο (Chase Farm Hospital) για την κλινική της εποπτεία.

Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος (αριθμός άδειας 4/18-03-2008) και μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (αριθμός μέλους 086415, Chartered Clinical Psychologist).

Παρέχει συνεδρίες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Βρίσκεστε εδώ: Ποιοί Είμαστε Δρ Σοφία Καρούτζου, Κλινική Ψυχολόγος