Hot news

EMail Εκτύπωση

Εργαστήρια

Δραστηριότητα: 

Τίτλος:
«Πώς μπορώ να πω αυτό που θέλω και να μην προσβάλω τον άλλο;...»: Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα
Ημερομηνία:
09.06.2012 - 09.06.2012
Διοργανωτής:
Παπαθανασίου Μαρία - Ψυχολόγος - Θεσσαλονίκη
Κατηγορία:
Εργαστήρια

Add Description

 

Εργαστήριο με θέμα:

«Πώς μπορώ να πω αυτό που θέλω και να μην προσβάλω τον άλλο;...»: Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα

Εισηγήτρια: Μ. Παπαθανασίου, Δρ. στην Κλινική Ψυχολογία - Ψυχοθεραπεύτρια

Στόχος εργαστηρίου: Το σεμινάριο αποσκοπεί στην κατανόηση και εξάσκηση των συμμετεχόντων/ουσών της θεωρίας και πρακτικής για τη διεκδικητικότητα.

Περιεχομένο εργαστηρίου:

Το εργαστήριο συμπεριλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις για τη διεκδικητικότητα και τα όρια, βιωματικές δραστηριότητες (παίξιμο ρόλων) και συζητήσεις ολομέλειας.

Ειδικότερα στοχεύει:

(1) στην κατανόηση της έννοιας της διεκδικητικότητας και της έννοιας των «προσωπικών ορίων»

(2) στη διάκριση και αναγνώριση των διάφορων μορφών συμπεριφοράς (επιθετικές, παθητικές, έμμεσης επιθετικότητας, και διεκδικητικές)

(3) στην εξάσκηση τεχνικών διεκδικητικότητας

(4) και στη συζήτηση ιδεών και μύθων για τη διεκδικητικότητα.

Διάρκεια εργαστηρίου: 8 ωρών

Συμμετέχοντες/ουσες: Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές), σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές/ήτριες.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 9/6/2012, ώρα 10.00-18.00. 
***Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων: (8-10 άτομα)
Εγγραφές έως τις 01/6/2012
Πληροφορίες εγγραφής: Μαρία Παπαθανασίου
Τηλ.: 6973037685, 2310-215431
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής: 80.00 € (Επαγγελματίες), 50.00 € (Φοιτητές)

Venue

Διοργανωτής:
Παπαθανασίου Μαρία - Ψυχολόγος

Add Description

« Εργάζομαι ως ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη από το 2000. Ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές στην Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.

Το Διδακτορικό δίπλωμα με γνωστικό αντικείμενο στην Κλινική Ψυχολογία το έλαβα το 2009 από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όσο αφορά στην ψυχοθεραπευτική μου πρακτική έχω εκπαιδευτεί στη Μη-Κατευθυντική Παρεμβατικότητα (με τους Κ. Μπακιρτζή και Μ. Lobrot), στη Συμβουλευτική με την Οπτική του Φύλου (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Εκπαίδευση-εντός-υπηρεσίας) και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εργαστήρια στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, και στη διεκδικητικότητα (Centre for Stress Management in association with the Centre for Cognitive Behaviour Therapy, UK, Α' Πανεπιστημιακή Κλινική, ΑΠΘ).

Στην ιδιωτική μου πρακτική εργάζομαι με ζητήματα κακοποίησης γυναικών, διαταραχών διάθεσης και άγχους, χρήσης, κατάχρησης και εξάρτησης από ουσίες, προβλήματα υγείας, προβλήματα σχέσεων, ενδυνάμωση για λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων, διεκδικητικής συμπεριφοράς, διαχείρισης θυμού, και με ορισμένα περιστατικά με ψυχωσική συμπτωματολογία. Τέλος διοργανώνω ομάδες ψυχο-εκπαιδευτικές και ψυχοθεραπευτικές στην επικοινωνία, διεκδικητικότητα και διαχείριση συγκρούσεων με πολίτες, γυναίκες και άνδρες αλλά και με φοιτητές/ήτριες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες όπως νέοι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσοκόμες/οι κ.άλ.

Παράλληλα με την ιδιωτική πρακτική απασχολούμε με την έρευνα μέσα από την επιστημονική μου συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ (1997). Έχω επίσης συνεργαστεί για τη διεξαγωγή έρευνας (αλλά και συμβουλευτικής) με το Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας (2000-2002). Απασχολούμε τέλος και με τη διδασκαλία, από το 2009 διδάσκω στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ως επιστημονικός συνεργάτης. 'Εχω διδάξει στο «Διδασκαλείο Δ. Γληνός», Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΑΠΘ και στο ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η συγγραφική-επιστημονική μου δραστηριότητα και τα ενδιαφέροντά μου κλινικά και ερευνητικά, αφορούν θέματα όπως επαγγελματική εξουθένωση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κακοποίηση και γυναίκες, κακοποίηση και επαγγελματίες υγείας, χρήσης ουσιών, γυναίκες και φεμινιστική θεραπεία, διεκδικητικότητα καθώς και ευαισθητοποίηση μαθητών/ητριών σε θέματα ισότητας. Έχω συνεισφέρει με τα εξής κεφάλαια στα βιβλία:

1. Μ. Χαρίτου-Φατούρου, Λ. Αρσελ-Τατά (Επιμ. Εκδ) (2008). Καταργώντας τα εμπόδια: Συμβουλευτική και ενδυνάμωση γυναικών (σ. 117-140). Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
2. Δ. Μαρκουλής & Μ. Δικαίου (Επιστ. Επιμ.) (2005). Πολιτική Ψυχολογία: Προβλήματα και προοπτικές (σ. 107-134). Αθήνα: Τυπωθήτω – Γ. Δαρδανός
3. Φ. Αναγνωστόπουλος , & Καραδήμας (Επιμ. Εκδ) (2008) Υγεία και Ασθένεια (σ. 653-672). Αθήνα: Λιβάνη
4. Β. Δεληγιάννη-Κουϊμτζή, Χ. Αθανασιάδου, & Α. Στογιαννίδου, (Επιμ. ) (2010). Συμβουλευτική με την οπτική του φύλου (σ. 233-260). Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.

Κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ( Αρ. Πρωτ. 24/οικ.37182-9/7/98). Είμαι μέλος (MBPsS: 80612) της Βρετανικής ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Society) και του Κλάδου των Εξαρτήσεων και του Κλάδου για τις Ποιοτικές μεθόδους έρευνας στην Ψυχολογία (Faculty of Addiction, & του Qualitative Methods in Psychology Section). Τέλος είμαι ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του Κέντρου Ψυχολογικών Υπηρεσιών «Στήριξις».

Παρέχω συνεδρίες (ατομικές) και ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. »

Βρίσκεστε εδώ: Τα Νέα Μας Εργαστήρια Details - «Πώς μπορώ να πω αυτό που θέλω και να μην προσβάλω τον άλλο;...»: Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα