Hot news

EMail Εκτύπωση

Ομάδες Ψυχοθεραπείας

Δραστηριότητα: 

Τίτλος:
Ψυχολογική υποστήριξη-Ομαδική θεραπεία
Ημερομηνία:
21.10.2020
Διοργανωτής:
Κατερίνα Φλωρά - Κλινική Ψυχολόγος - Θεσσαλονίκη
Κατηγορία:
Ομάδες Ψυχοθεραπείας

Add Description

Ψυχολογική υποστήριξη-Ομαδική θεραπεία
Έναρξη νέου κύκλου εβδομαδιαίων συναντήσεων
Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Bienester, Β. Όλγας 181 (25ης Μαρτίου)
Υπεύθυνη: Κατερίνα Φλωρά, Κλινική Ψυχολόγος, PhD.

Κόστος: 50 ευρώ/μήνα
Άνεργοι/φοιτητές: 35 ευρώ/μήνα
Δηλώσεις συμμετοχής: 6973-238267
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Venue

Διοργανωτής:
Κατερίνα Φλωρά - Κλινική Ψυχολόγος

Add Description

Η ενασχόληση με τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως οι εξαρτήσεις, η βία και η επιθετικότητα ήταν το έναυσμα για έναν ευρύτερο προβληματισμό όσον αφορά τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους. Η κλινική εμπειρία και η έρευνα με οδήγησαν σε βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων αυτών όσον αφορά στην αιτιολογία τους (σε ατομική-υπαρξιακή και κοινωνιολογική βάση) και κυρίως στην αντιμετώπισή τους.

Η δουλειά μου ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και παιδιών τα τελευταία χρόνια μου έμαθε πως πίσω από κάθε ψυχολογική δυσκολία ή ακόμα και σοβαρή κατάσταση ψυχοπαθολογίας, υπάρχει ένας άνθρωπος με τη δική του ξεχωριστή ιστορία που τον οδήγησε σε αυτό που είναι σήμερα. Πρώτο μου μέλημα είναι να κατανοήσω την μοναδική αυτή πορεία του κάθε ανθρώπου που εξηγεί τα «συμπτώματα», την εικόνα, τις επιλογές του.

Σύντομο βιογραφικό

  • Πτυχίο Ψυχολογίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
  • Mεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων» (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
  • Yπότροφος ΙΚΥ.Ειδίκευση «Τοξικοεξάρτηση: πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη. »
  • Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία» (Πάντειο Πανεπιστήμιο).
  • Υποτροφία από το Γερμανικό Υπουργείο για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Bundesministerium fur Familien, Kinder, Frauen und Senioren). Μετεκπαίδευση στη συμβουλευτική νέων. (Berlin, Cottbus, Germany).
  • Διδακτορικό Δίπλωμα Κλινικής Ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο).
  • Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Αιγηνήτειο Νοσοκομείο).
  • Ετήσιος Εκπαιδευτικός Κύκλος στην Ψυχανάλυση (Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, Κέντρο Ημέρας Καλλιθέας).

Από το 2006, εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Όσον αφορά στην κλινική εμπειρία, έχω εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ως θεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Έχω συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας, διαπολιτισμικής προσέγγγισης και συμβουλευτικής νέων σε Ελβετία και Γερμανία.
Διδάσκω Ψυχολογία και Συμβουλευτική σε δημόσια ΑΕΙ, ΤΕΙ και σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Έχω δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχω παρουσιάσεις σε συνέδρια στο χώρο των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και της ψυχοθεραπείας, όπου και συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι ερευνητικά.

Παρέχω συνεδρίες σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Τόπος συνεδριών: Θεσσαλονίκη (Ανατολική και Κεντρική)

Βρίσκεστε εδώ: Τα Νέα Μας Ομάδες Ψυχοθεραπείας Details - Ψυχολογική υποστήριξη-Ομαδική θεραπεία