Hot news

Ομάδες Γυναικείων Θεμάτων: Γυναικών μονόλογοι και η τέχνη του σχετίζεσθαι

E-mail Εκτύπωση PDF
Συντονισμός:

Τέση Μανουσάκη, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Επόπτρια, Δρ. Μαρία Έρση Κολίρη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

 

Ως γυναίκες από νωρίς αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και αντιδρούμε στον κόσμο γύρω μας μέσα από τις σχέσεις: με γονείς, αδέρφια, συντρόφους, παιδιά, φίλους. Μια γυναίκα είχε πει κάποτε πως αν ο χρόνος και η ενέργεια που επένδυε με τις φίλες της στη συζήτηση των σχέσεων είχε χρηματικό αντίτιμο, τότε θα ήταν …πλούσια! Και όμως, οι σχέσεις μας συχνά είναι πεδία σύγκρουσης, άγχους, ανταγωνισμού ματαίωσης. Ως αποτέλεσμα συχνά αν και σε σχέση, νιώθουμε βαθύτατα μόνες.

Μέσα από την ομαδική δουλειά, θα ξεκινήσουμε από την πιο σημαντική σχέση, αυτή με τον εαυτό μας καθώς καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό μας σημαίνει καλύτερος εντοπισμός των αναγκών μας και καλύτερη κάλυψη αυτών των αναγκών. Επίσης θα εμβαθύνουμε στην κατανόηση των συναισθημάτων, των θέσεων και των πεποιθήσεων μας και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Θα ανακαλύψουμε τους τρόπους που μπορεί να «σαμποτάρουμε» την πραγματική επαφή παρά την ανάγκη που έχουμε γι’αυτή. Θα μιλήσουμε για το πώς επιλέγουμε τους ανθρώπους που μας συντροφεύουν. Για το πόσο τελικά άντρες και γυναίκες είμαστε διαφορετικοί και τι σημαίνει αυτό για την επικοινωνία. Για το παρελθόν μας, το παρόν και το μέλλον.

Συμμετοχή: 30 ευρώ κατ’άτομο ανά εβδομάδα, 25ευρώ για άνεργες γυναίκες, φοιτήτριες ή με σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας θα κρατηθεί μικρός αριθμός συμμετεχόντων (έως 5). Η έγκυρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Διεύθυνση: Πανόρμου και Μαρούσι Αττικής

Από: Οκτώβρη 2012

 

Συμβουλευτική μέσω διαδικτύου

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Therapy Network προσφέρει τη δυνατότητα συμβουλευτικής με τηλεδιάσκεψη (Skype) σε ανθρώπους:

Διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και/ή

Δεν έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δομές ψυχικής υγείας

Έχουν ειδικές ανάγκες που εμποδίζουν την κινητική τους ικανότητα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από συνεννόηση με τη θεραπεύτρια

Οι προσωπικές ανάγκες αξιολογούνται ξεχωριστά και προτείνεται εξειδικευμένο πλάνο υποστήριξης. Οι συνεδρίες με τηλεδιάσκεψη δεν αντικαθιστούν αυτόματα τις συνεδρίες “φυσικής παρουσίας”.

Υποστήριξη στην κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

Η χώρα μας διανύει μια περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας. Ως πολίτες καλούμαστε να επαναδιαπραγματευτούμε τις πεποιθήσεις μας, τις ιδέες και τις στάσεις μας απέναντι στο κράτος, στις λειτουργίες του, στους συμπολίτες μας, αλλά και στη ζωή μας και στην προσωπική πορεία μας.

Πιστεύουμε ότι σε αυτή ακριβώς την κρίσιμη συγκυρία, ο ρόλος της αυτογνωσίας, της ενδυνάμωσης και της ψυχικής υποστήριξης των ατόμων είναι πρωταρχικής σημασίας για να επιτευχθούν η προσωπική και κοινωνική αλλαγή.

Γι’ αυτό το λόγο οι επαγγελματίες του δικτύου Therapy Network δεσμεύονται να διευκολύνουν οικονομικά ως προς το κόστος των συνεδριών όσους συνανθρώπους τους βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, είναι άνεργοι, σπουδαστές, αντιμετωπίζουν σοβαρή ασθένεια και όσους είναι οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτοι αυτήν την εποχή.

Το Τherapy Network

E-mail Εκτύπωση PDF

To Therapy Network είναι ένα δίκτυο επαγγελματιών ψυχικής υγείας με εξειδικευμένα επιστημονικά προσόντα, κοινή φιλοσοφία και ενδιαφέρον για την προώθηση της ψυχικής υγείας. Δραστηριοποιούμαστε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά και Κέα (Τζιά).

Στόχος μας είναι η παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ενήλικες, παιδιά, ζευγάρια και οικογένειες. Μέσα από τη δημιουργία μιας καλής θεραπευτικής σχέσης διευκολύνουμε τη βαθύτερη επεξεργασία του θέματος που σας απασχολεί και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ως προς τις αλλαγές που απαιτούνται στη ζωή σας.

Συγκεκριμένα προσφέρουμε:

υπηρεσίες αξιολόγησης και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης
εποπτεία σε εκπαιδευόμενους/ες και επαγγελματίες
επιμορφωτικά σεμινάρια στο ευρύ κοινό, δήμους, κοινότητες, εκπαιδευόμενους/ες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Για περισσότερες πληροφορίες σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στις αντίστοιχες κατηγορίες της ιστοσελίδας μας ή και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Βρίσκεστε εδώ: Άρθρα Slideshow